Project • Lookbook (deel 2)

28. November 2014

Gisteravond was het dan zover, de release van het Lookbook van Jeksiz, volledig gemaakt door Joke van Veen en mij. Wat begon als een kleinschalig project is in een paar weken uitgegroeid tot een echt magazine waar ik ontzettend trots op ben! Het idee was om eens te kijken wat we zouden kunnen creëren als we zouden samenwerken. Met z’n tweeën kan je altijd meer dan alleen. En het resultaat mag er zijn, een bundeling van onze gezamenlijke creativiteit. Een lookbook als inspiratie voor de maand december.

Het ging vanzelf allemaal niet zonder slag of stoot, want op de dag van de fotoshoot kwamen we erachter dat er toch helaas 1 model niet kon komen. Gelukkig hebben we wel wat lijntjes open staan en was er nog voor de middag iemand bereid gevonden om het modellenteam te versterken. (bedankt Rick ;)

Met hulp van Dineke Post voor de visagie en Hairline voor de kapsels konden we binnen een paar uur veel verschillende outfits in diverse studio-opstellingen vastleggen. En het was nog hardstikke gezellig ook :) Zo merk je wel dat een goede voorbereiding echt het halve werk is. Het maken van moodboards, casten van modellen en het uittekenen van opstellingen is zeker geen overbodige luxe geweest.

Daarna in de week na de fotoshoot samen met Joke het magazine gevuld, bekeken welke foto waar komt, foto's bewerkt, teksten geregeld en advertenties gemaakt. Precies 1 week na de fotoshoot kon het bestand naar de drukker gestuurd worden, poeh, dat was toch wel even aanpezen zo in onze vrije tijd hoor... Maar het is gelukt :)

Voor mij persoonlijk was vooral het leerproces erg belangrijk. Waar loop je tegen aan bij dit soort grote opdrachten. Ik vond het ontzettend leerzaam en vind het zo'n enorm luxe dat ik de mogelijkheid heb om af en toe me helemaal in te kunnen zetten voor een opdracht als dit waarmee ik mezelf scherp kan houden... Hieronder een aantal foto's uit het lookbook.

Heb je het complete lookbook nog niet gezien? Bekijk het hieronder :)

© Wytske van Urk & Joke van Veen

En nu, nu weer op naar het volgende project toch!! .... volgend jaar.... ergens... ;)

---

Project • Lookbook (deel 1)