Project • Lookbook (deel 1)

01. November 2014

Altijd hetzelfde is saai en voorspelbaar. Dus soms moet je jezelf eens prikkelen, out-of-the box denken, weg van het vertrouwde, gewoon ergens in springen en kijken wat er van komt. Dus zo gezegd, zo gedaan, een nieuw project is geboren. En nee, dit keer geen project van mij alleen, maar in samenwerking met topfotografe Joke van Veen. Want hoe leuk is dat, je kwaliteiten samen bundelen en dan gewoon kijken wat daar uitkomt.

Ik ben momenteel niet meer commercieel werkzaam als fotograaf, dus soms moet je jezelf dan een uitdaging opleggen om niet alleen te blijven steken bij foto's van je gezin. En dan het liefst ook een opdracht die niet snel op je pad zou komen, omdat het vaak gewoon te kostbaar is. Dus na een avondje brainstormen met Joke is het idee ontstaan om een "lookbook" te gaan maken. (Wikipedia: A lookbook is a collection of photographs compiled to show off a model, a photographer, a style, or stylist or a clothing line. This gives ideas on how to style outfits, or to show what the latest fashions are.)

Dus kort gezegd; we gaan een gezamenlijk lookbook maken van onze kwaliteiten, verwerkt als een magazine, met als onderwerp fashion fotografie (lekker duidelijk zo he ;).

Dus, gaaf, spannend, en nu... Oja, nu komt het geregel, pff ;)

Allereerst kleding en locatie. Dit punt was in ieder geval gelukkig niet zo moeilijk, aangezien Joke werkzaam is bij de kledingwinkel Jeksiz en zij heeft daar in de afgelopen jaren al heel veel ervaring opgedaan met het fotograferen van de diverse collecties. De eigenaressen waren direct enthousiast en we kregen de vrije hand om hun huidige najaars-, winter- en feestcollectie te verwerken in een lookbook, oftewel fashion magazine. In ruil daarvoor mogen wij gebruik maken van de winkel, de kleding en de accessoires!

Het volgende punt is afgelopen week ook geregeld, de modellen. Een heuse casting heeft ons 3 prachtige dames en 2 stoere heren opgeleverd. Maar wat was dat moeilijk, want wat hebben we een knappe en leuke mensen hier rondlopen op Urk. Iedereen die mee heeft gedaan, nog ontzettend bedankt, super dat jullie de moeite hebben genomen om te reageren op de oproep. Als dit een succes wordt, dan hebben we jullie gegevens bewaard voor een eventueel volgend project :)

En nu... Nu gaan we achter de schermen druk verder met alles regelen voor de fotoshoot die binnenkort zal plaatsvinden. En niet te vergeten, de opmaak van het magazine. Genoeg te doen nog! Eind november hopen we dat we het magazine kunnen presenteren, we houden jullie op de hoogte.

Wytske en Joke

---

Project • Lookbook (deel 2)