Project • Coiffure Awards 2017

14. March 2017

Coiffure Awards 2017, hoe ga ik daar ooit een kort beknopt verhaal van maken? Wat hebben de dames van KleinKnip en ik de laatste maanden veel contact met elkaar gehad, veel gebrainstormd, gelachen, kritisch geweest en vooral veel plezier gehad. En zeker niet voor niks! Want al zeg ik het zelf, het resultaat van onze samenwerking mag er zijn!

Vorig jaar in (volgens mij) augustus, kreeg ik een eerste berichtje van Hilde. Of ik weer met ze (Hilde, Liesbeth en Karina) samen wilde werken om voor de Coiffure Awards 2017 de foto's te maken. Maar het zou nu iets anders gaan. Waar ze vorig jaar nog als 1 team werkten, zouden ze dit jaar alle drie een eigen categorie kiezen. Karina ging voor de Heren, Hilde voor de Dames en Liesbeth voor de Avant-garde. Lang nadenken hoefde niet, vanzelf wilde ik weer meedoen. Was vorig jaar al een geweldige ervaring, dus dat zou het nu ook wel weer worden. Enige punt was de planning, want 3 fotoshoots op 1 dag is om meerdere redenen niet wenselijk. Uiteindelijk afgesproken dat Karina haar shoot in oktober zou zijn, die van Hilde begin december en die van Liesbeth half januari. Zo kon ik voor elke shoot uitgebreid de tijd nemen en het compleet afronden voordat ik me in de volgende stortte.

Het leukste vond ik de verschillen in de shoots. Niet alleen de categorieën waren anders, maar ook de aanpak van de dames. Waar Karina nogal eens wisselde van idee, had Hilde precies in gedachten wat het moest worden. Liesbeth liet haar gevoel de vrije loop en bedacht tijdens het maken van de kapsels pas hoe het eruit kwam te zien. Maar alle drie even leuk! De mannen van Karina die heel stoer in de kapsalon zaten, maar tijdens de fotoshoot heel lief enorm hun best deden om mijn aanwijzingen op te volgen! De prachtige dames van Hilde die met hun kapsels strak in de lak eerst nog een bak patat aan de keukentafel van Hilde wegwerken om zich daarna als volleerde professionals in spierpijnopwekkende houdingen te wringen voor de perfecte foto! En bij Liesbeth was iedereen onder het genot van liters thee, koekjes en chocola van begin tot eind met verbazing aan het kijken hoe deze dame binnen een paar uur 4 compleet verschillende kapsels tevoorschijn kon toveren.

Wat een ervaring, en wat een mooie mensen heb ik weer ontmoet. Ik zou nog veel meer neer kunnen schrijven (zoals toen ik bijvoorbeeld bij Hilde vlak voor het maken van m'n eerste foto de draadloze trigger voor m'n flitsset kapot liet vallen en met kunst en vliegwerk met een afgeplakte flitser toch m'n studioflitser kon aansturen.... Of dat Mardien, die stylist was bij Liesbeth, echt enorm ziek was die dag, maar zich toch uit bed sleepte om de dames even op weg te helpen... Of dat ik 3 keer m'n complete studioset van en naar de zolder achter de luiken heb moeten slepen...), maar ik laat het hier maar bij. Ik ben trots op het complete team van mensen waar ik mee heb mogen werken. Nu is het wachten tot de uitslag of we daadwerkelijk ook genomineerd zijn, fingers crossed!!

---

Haar en Styling

Kapsalon Klein Knip

Liesbeth Langman-Roskam

Hilde Zwaan

Karina Weerstand

Visagie

Albertine Visser

Annet Wakker

Styling

Mardien Radewalt-Brouwer

Modellen

Vera Brouwer

Mariska Brouwer

Marcelle van der Sloot

Margaretha Snoek

Corina Oost

Corine van Slooten

Ricco van Veen

Albert Snoek

Rinke Oost

Klaas Andries

---

© Wytske van Urk

---

Coiffure Awards 2016