Project • Bruiloft Meindert & Erica

09. June 2015

De mooiste gelegenheden om te vast te leggen zijn voor mij degenen waarin ik familie of vrienden mag fotograferen. Omdat ik vooral werk vanuit een observerende manier, waarin ik dus vastleg wat er grotendeels spontaan gebeurt, is het heel fijn als je de personen die je op de foto zet al kent. Je weet hoe ze zich bewegen, hoe ze echt lachen (en dus niet geregisseerd), je kent hun reacties en het is zonder al teveel inspanning al snel gezellig...

Zo mocht ik op 8 mei de bruiloft van mijn mooie zusje Erica en haar stoere man Meindert fotograferen. Echt een schitterende dag, het prachtige weer werd na een ietwat onstuimige week als een cadeau ervaren. In overleg had ik van tevoren aangegeven dat ik als zus van de bruid heel graag wilde fotograferen, maar niet de hele dag. Ik weet uit ervaring dat dit teveel energie kost voor me. Gelukkig was fotografe Joke van Veen die dag ook beschikbaar en konden we het fotograferen met z'n tweeën verdelen. Een verademing, al zeg ik het zelf, want wat is het leuk om uit 2 invalshoeken foto's te maken van dezelfde situatie.

Hieronder mijn resultaat. Voor mij hield het fotograferen op na de ochtend. De rest van de dag heb ik net als elke andere gast gefotografeerd wat ik leuk vond. Tijdens de receptie heb ik me nog even uitgesloofd om elke gast ludiek op de foto te krijgen om daarna lekker te kunnen genieten van een topfeestje!! Ik heb weer een aantal dierbare herinneringen aan een hele persoonlijke en prachtige dag. Veel geluk Meindert en Erica!

---

Project • Drieluik

---

© Wytske van Urk